Jeanne's Weblog

Over mezelf en andere dieren

Spriet

27 februari 2018

Eens woog ik 66 kilo.
Terwijl ik 1.65 m groot was.
Ik was dus ‘mollig’ (op z’n minst).

Toen kwam ik in een fase van ‘why bother’.
Wat betekent dat telkens wanneer het aankwam op het bereiden van een avondmaaltijd ik dacht: waarom zou ik. Geen zin.
De kilo’s vlogen eraf.
Moeiteloos.
Zonder er iets voor te doen.
Gewoon ‘geen eten maken’.

Na een tijdje vond ik het wel leuk, dat ik zoveel dunner was geworden.
Ik deed het er weliswaar niet om, maar het was een prettig bij-effect.

Lang woog ik 53 kilo.
Nu weeg ik 50 kilo.

Jarenlang voedde ik me met maaltijden die waren bereid door een diervriendelijke slager.
Waar ik dan aardappels of rijst bij kookte.
Na vele jaren vind ik die maaltijden ongelooflijk saai.

Ik neem me voor binnenkort spaghetti te koken.
Omdat ik al genoeg ‘spriet’ ben nu.
Ik ben reuze benieuwd of het ervan komt.

Categorie: Algemeen Door: Jeanne @ 19:13 15 Reacties |

Reacties

  1. oehoeboeroe zegt

    27 februari 2018 om 20:10

    spaghetti is niet moeilijk te maken en wel lekker met een saus. Lekker simpel van een zakje gesneden groente als je zelf snijden teveel werk vindt. En er zijn allerlei soorten pastasaus te koop, vast ook wel bij jouw plusmarkt. Beetje geraspte kaas erover en je hebt vanzelf lekker eten. Je BMI is echt te laag, dus wat extra kan geen kwaad.

  2. Jeanne zegt

    27 februari 2018 om 20:20

    Ik weet hoe ik het moet maken.
    Mijn probleem is echt ‘why bother’.

  3. oehoeboeroe zegt

    28 februari 2018 om 12:28

    ik weet wel dat je weet hoe je het moet maken (je hebt toch wel eens een kookboek geschreven?). De reden waarom ik het noteerde was om te proberen aan te geven dat het echt niet veel gedoe hoeft te zijn.

  4. Jeanne zegt

    28 februari 2018 om 12:51

    Ik heb zelfs een favoriet recept: eerst een knoflook-oliesausje maken en daarin op het laatst wat rivierkreeftjes gooien.
    Maar ik heb ook een pizza in de diepvries en nog zo het 1 en ander. Ik moet gewoon weer uit dit ritme.

  5. oehoeboeroe zegt

    28 februari 2018 om 14:20

    de manier om uit dat ritme te komen lijkt me gewoon simpele, lekkere dingen te koken. Maar ik heb makkelijk praten, want ik vind koken geen gedoe en eten lekker (en ik ben dan ook allesbehalve een spriet).

  6. Jeanne zegt

    28 februari 2018 om 14:31

    Dat van die spriet is het gevaarlijkste. Ik viel in korte tijd 10 kilo af zonder er enige moeite voor te doen omdat ik geen zin had te koken en te eten. Toen beviel het resultaat me wel. Dat versterkte elkaar dus.

  7. Jeanne zegt

    28 februari 2018 om 19:19

    Ik at een stukje pizza maar vond er niet veel aan.

  8. Monique zegt

    28 februari 2018 om 19:28

    Ik vind dat je wel heel veel bent afgevallen. Denk dat je maagje nu gekrompen is. Misschien langzaam opbouwen met kleine maaltijdjes verdeeld over de dag? Lekkere hapjes waar je trek in hebt. Misschien was de pizza toevallig niet zo lekker. Maar er is vast wel iets wat je wel lust. Kaas? Lekker pittig eten misschien? Wel gaan eten, hoor. Anders ga je helemaal verpieteren.

  9. oehoeboeroe zegt

    1 maart 2018 om 20:25

    misschien is de spaghetti vandaag wel gelukt? Ken je overigens het (kinderboek) ‘spaghetti van menetti’ over de stad spriet?

  10. Jeanne zegt

    1 maart 2018 om 20:45

    Vandaag at ik noten. Het is hier verschrikkelijk koud. Ik ga pas zaterdag weer boodschappen doen en zal dan rivierkreeftjes kopen.
    Het kinderboek ken ik niet.

  11. oehoeboeroe zegt

    1 maart 2018 om 21:04

    niet om je tot kopen aan te zetten, wel om het je te laten zien:

    https://www.bol.com/nl/f/spaghetti-van-menetti/30008995/

  12. Jeanne zegt

    1 maart 2018 om 21:13

    Ziet er leuk uit! en ik hoop binnenkort ook minder Spriet te zijn. Nog wel dun (vind het wel mooi) maar iets meer dan 50 kilo mag best! en sowieso: meer plezier in eten.
    In Amerika heb je in de supermarkts diepvries dinners Lean Cuisine.
    Wanneer ik ergens ben waar ik dat kan krijgen eet ik zo best gevarieerd https://www.leancuisine.com/

  13. oehoeboeroe zegt

    1 maart 2018 om 22:42

    wel eens aan apetito gedacht? Ziet er niet verkeerd uit.

  14. Jeanne zegt

    1 maart 2018 om 23:03

    Zeker aan gedacht – lijkt me heel onsmakelijk.

  15. oehoeboeroe zegt

    2 maart 2018 om 10:34

    mij eerlijk gezegd ook (hoewel het er op de foto’s wel goed uitziet), maar ik kook liever zelf.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

  • Inge: “Ik maakte mij zorgen om je, zo vreemd al die maanden ‘stilte’ Gelukkig ben je er nog!”
  • Conny Bos-Bogaert: “Mooi om weer iets van je te lezen!”
  • Shabnam Theunissen: “Goed om te lezen dat het beter met je gaat.”
  • Jeanne: “Lieve reacties! ik ben er helaas nog niet ‘helemaal’ maar mag 2 dag p.w. naar Lexje. Die soms allerliefst is…”
  • afentoeloglezertje: “Je bent er weer! Fijn dat het beter gaat. Hoe gaat het met Lexje?”

Links

  • Begraafplaatsen
  • De Koude Kalkoen

Categorieën

  • Algemeen
  • Boeken
  • Dromen
  • Egels
  • Europa
  • Foto's Amerika
  • Katten
  • Kippen
  • Knagers
  • Nelly Miricioiu
  • PC
  • Radio
  • Tashi
  • TV, film en muziek
  • Winkel

Countdown Timer

  • Lex 5 jaar over 140 dagen

Zoeken naar:

Copyright © 2025 · gemaakt door Bronwasser Websites