Jeanne's Weblog

Over mezelf en andere dieren

Kokkerellen

23 december 2011

Aangezien ik kerstmis niet ‘vier’ kocht ik gewoon eten voor vier dagen.
Een beetje avontuurlijk wil ik wel doen dus koop ik bij de van de natuurslager betrokken diervriendelijke runderroerbakreepjes wokgroente uit een pakje van de Plus.
Denkend dat dit zich vanzelf gaat wijzen.

Maar nu is het zover en er wijst zich niets.
Wat moet eerst in de pan? Moet het vlees bijzonder gekruid? Moet het vlees éérst gekruid (al is het maar peper en zout)? Moet er een scheut ketjap oid overheen?
In dat laatste geval heb ik een probleem want een tijd terug ruimde ik alles aan sauzen en kruiden op dat over de datum was en verzuimde het meeste opnieuw nieuw te kopen.

Google.
Dat wil dat ik dingen doe met tofu en inderdaad: met ketjap.

Moet er eigenlijk rijst bij? Dan moet ik die denk ik eerst maken.
Want rijst duurt best lang (aangezien ik echte heb en geen ’tover’).

Ik kán ook een lasagne van de natuurslager in de magnetron schuiven maar dan raken die reepjes straks bedorven en moet ik ze weggooien en dat is slecht en ook erg zonde van die koe die ervoor is doodgegaan.
Of ik kan de (‘aanbieding’) voorgekookte minikrieltjes bakken met (‘aanbieding’) sperciebonen.

Dat was toch wel 1 van de geneugten van de grote stad.
Bij twijfel even langs de chinees of de italiaan.
Waarmee die reepjes natuurlijk nog steeds zouden verpieteren.

Een man die graag kookt – dat zou ook een oplossing zijn.
Maar wat doe je dan de rest van de dag en nacht daar weer mee.

Categorie: Algemeen Door: Jeanne @ 18:36 3 Reacties |

Reacties

  1. Sandra zegt

    25 december 2011 om 00:24

    Er had rijst bij gekund, of aardappelschijfjes.

    Offtopic: je had gelijk over dat linkje, dat had ik even bold moeten zetten.

  2. max zegt

    28 december 2011 om 14:26

    Hahaha nou mijn vriend denkt misschien wel hetzelfde, maar hij krijgt best lekker eten voorgeschoteld. We aten net nog zalm en sperciebonen. Als hij kookt, dan gaan we uit eten in de stad. Vanaf 3 januari is dat over, want dan hebben we geen restaurants in de buurt. Zal mij benieuwen. Wat at je nou uiteindelijk?

  3. Jeanne zegt

    28 december 2011 om 14:45

    Het werden de reepjes met de wokgroente en wat Italiaanse kruiden er overheen – ik vond er niks aan.

    Toen twee dagen de minikrieljes gebakken met een eitje er overheen.
    Was lekkerder.

    Restant runderreepjes tenslotte gevoerd aan de katten.
    Sperciebonen weggegooid (sorry groente, sorry arme kindjes in Afrika).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

  • Inge: “Ik maakte mij zorgen om je, zo vreemd al die maanden ‘stilte’ Gelukkig ben je er nog!”
  • Conny Bos-Bogaert: “Mooi om weer iets van je te lezen!”
  • Shabnam Theunissen: “Goed om te lezen dat het beter met je gaat.”
  • Jeanne: “Lieve reacties! ik ben er helaas nog niet ‘helemaal’ maar mag 2 dag p.w. naar Lexje. Die soms allerliefst is…”
  • afentoeloglezertje: “Je bent er weer! Fijn dat het beter gaat. Hoe gaat het met Lexje?”

Links

  • Begraafplaatsen
  • De Koude Kalkoen

Categorieën

  • Algemeen
  • Boeken
  • Dromen
  • Egels
  • Europa
  • Foto's Amerika
  • Katten
  • Kippen
  • Knagers
  • Nelly Miricioiu
  • PC
  • Radio
  • Tashi
  • TV, film en muziek
  • Winkel

Countdown Timer

  • Lex 5 jaar over 139 dagen

Zoeken naar:

Copyright © 2025 · gemaakt door Bronwasser Websites